De maand is omgevlogen!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Gerrie
27 September 2009 | Aruba, Oranjestad
Hier weer eens een berichtje uit Aruba!
De laatste weken hier op Aruba stonden in het teken van de verkiezingen. Het ging vooral om twee grote partijen de AVP en de MEP. Er waren nog een aantal kleine partijen. Maar het ging vooral tussen de groene AVP en de gele MEP.
De afgelopen jaren is de MEP aan de macht geweest. Veel Arubanen hadden hun auto's versierd met vlaggen, spandoeken, papieren met hun partij erop. Je kunt het zo gek niet bedenken ;)Op verschillende plaatsen op het eiland had je bijeenkomst plaaten, vaak stond er een bar, met boxen waar leuke salsa, meringue of andere muziek uitkwam of er werd wat in het Papiaments omgeroepen bedoeld voor de partij, deze was natuurlijk uigerust met de kleur van de partij
De laatste weken ook veel groene en gele uitgedoste mensen gezien. Grappig! Dit allemaal voor de verkiezingen! Het is dan ook heel duidelijk wie waarvoor gaat stemmen. Vrijdag was de grote dag! Er mocht gestemd worden! Hier krijgen alle stemgerechtigde mensen van Aruba 4 uur voor van de baas. Ik was ook helemaal verbaasd dat de banken, de supermartken etc. gesloten waren. De kinderen hadden die dag vrij van school.
De opkomst bij deze verkiezingen was meer dan 85 procent van de 65.000 stemgerechtigden ongekend hoog.
Collega's zeiden al ben benieuwd of het rustig blijft....
Vrijdagavond was er nog niet bekend wie de winnende partij zou worden, aangezien alle stemmen handmatig geteld moesten worden. Zaterdag werd de uitslag bekend! De groene AVP had gewonnen! Vandaag was het 1 groot feest en enorme optocht van versierde auto's met vlaggenparade, er werd zelf gedronken uit een groen Heineken flesje! Als het maar groen is! hahahahha. Deze autoparade veroorzaakte enorme files.....
Maar leuk om te zien! Jong en oud....'k Zag zelfs een baby helemaal in het groen gekleed. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. ;)
Heb in mijn vrije dagen een aantal bezienswaardigheden van Aruba bezocht.Ik ben hier tenslotte niet alleen om te werken, maar ook om wat van het eiland te zien! Ben naar de Casibari (rostformaties) geweest. Een bezoek gebracht aan de ostrichfarm en de ezelopvangplaats. Erg leuk om allemaal even te zien.
Wilde dezelfde dag nog een wandeling gaan maken in het nationale park Arikok, maar had vergeten m'n wandelschoenen mee te nemen..dus dat ga ik een andere vrije dag maar eens doen.
Op Aruba heb je veel verschillende stranden, Baby beach is een echte aanrader! Bunita!
Vandaag nog even naar de 'hooiberg' geweest, voordat iedereen hier weer 'rare' dingen over gaat denken...het is een bergje van Aruba zo'n 178 meter hoog, waar je een wijds uizicht hebt over Aruba!
Het werken op de IC blijft boeiend! Er komen wel veel 'trieste' casuïstieken binnen. Kinderen en veel jonge mensen.(trauma's) Moet ook wel erg wennen aan bepaalde specialisten. Bijvoorbeeld de neurochirurg.....een beetje een 'aparte' man. (Of zal dit te maken hebben met het vakgebied?...geen idee...:)
Zoals jullie lezen, vliegen de weken voorbij.
Woensdag 30 september ga ik verhuizen naar m'n nieuwe appartement!
Bedankt voor al jullie leuke reacties/mails etc!
Tot snel!
Ayó
29 September 2009 - 11:19
Robert:
hallo gerrie.. leuk om je zo te volgen.. en de foto's zijn erg herkenbaar voor mij.. lachen... ik blijf je volgen via de site... enne ik denk dat het komt door het vakgebied..neurochirurgie....beetje vreemd hahaha. he groetjes en wat ben je lekker bruin.. de herfst is hier nu echt begonnen... koud en nat..
groeten robert -
30 September 2009 - 15:23
Marieke:
Hoi Gerrie,
Klinkt allemaal leuk! Je bent inderdaad al mooi verkleurd, hier nu motregen! Bah.
Ik hoorde dat je bezoek krijgt van een collega! Leuk.
Neurochirurg: het hoord er bij denk ik haha.
Veel plezier nog
Groetjes Marieke -
02 Oktober 2009 - 19:21
Hennie:
Héé Ger,
Ik wist niet dat jij zo van struisvogels hield?!? Hahaha....ze staan er mooi op hoor!
Ik mis alleen gerrie bij de geiten ;-)
Fijn weekend!
Liefs Hen -
05 Oktober 2009 - 18:01
Roelof En Geesje :
Hoi Gerrie ,nou je heb het wel naar de zin als ik dit allemaal lees, je werkt best veel maar je doet er best nog veel dingen bij en ziet zo ook veel van Aruba .prachtige fotos heb je genomen we hopen je een beetje te blijven volgen
Groetjes Roelof en Gees -
09 Oktober 2009 - 12:55
Gerjanne:
Hee Gerrie!
Leuk joh, zo'n site waarop je alles bijhoudt!;) Heel leuk om alles te lezen.. Super dat je het zo naar je zin hebt!:D
Heel veel plezier én suc6 nog!
Groetjes!! -
14 Oktober 2009 - 18:43
Kaatje:
hey gerrie,
Waar blijven die nieuwe verhalen en fotos met honden ;-) -
16 Oktober 2009 - 20:09
Wij:
Jaa waar blijven ze?? Wij zijn ook benieuwd :p
Gerrie the DOG-sitter ;-)
Groetjes Stef en Hen -
17 Oktober 2009 - 18:15
Mieke M:
Hallo Gerrie,
Alles goed daar, zo te lezen wel. Druk aan het werk of ook nog tijd voor ontspanning. Hier is alles goed. Druk aan het werk zoals je ziet.
Verder weinig roddel of achterklap hier.
He vermaak je daar nog.
Groet Mieke