Regenseizoen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Gerrie
18 Oktober 2009 | Aruba, Oranjestad
Tijdje geleden dat ik een verhaal heb geschreven zie ik nu…;)
Het regenseizoen is hier op Aruba begonnen! Deze maand al regelmatig regenbuien/stortbuien gehad! Als het regent begint het vaak ’s nachts al…gelukkig kan het dan ’s middags alweer wat opgeklaard zijn en de zon weer volop schijnen! Desondanks toch nog veel zonnige dagen hier op Aruba!
Heb het nog steeds naar m’n zin! Twee weken geleden een klein dipje gehad…beetje gezeur met een arts gehad…en had het daarna even helemaal gehad! Maar dit is allemaal weer overgewaaid! Enjoy, dacht ik!
Het wonen op m’n nieuwe stekkie bevalt prima! En ben blij dat ik dit appartement heb uitgekozen, hier zal ik de komende 5 maanden blijven wonen. Een relaxed huisje, met een terras aan de voor – en achterkant. Heb even een aantal foto’s toegevoegd, zodat jullie een beetje kunnen zien waar ik terecht ben gekomen.
De afgelopen weken veel gewerkt en zit momenteel in het nachtleven!
Je maakt soms wel dingen mee….
Zo kwam er een paar dagen geleden een overname vanuit Bonaire. In verband met plaats gebrek op Curacao, moest deze cliënt/patiënt worden overgevlogen. Een persoon met obesitas….respiratoir insufficiënt….lage saturaties etc. Niet geïntubeerd. Er kwam een Nederlandse anesthesie medewerker mee. Als deze patiënt verslechterde in ‘the air’…dan had hij moeten intuberen…WOW, dacht ik! Good luck! Gelukkig is dit niet nodig geweest! Maar vond het wel heftig dat dit gedaan mag worden door een anesthesiemedewerker. Deze kreeg veel verantwoordelijkheid in de schoenen geschoven.
Het is hier een komen en gaan van collega’s. Robert een collega is alweer terug naar Nederland, hij zat hier voor 1 maandje. Deze week nam collega Bianca die lange tijd gewerkt heeft op de IC en de SEH afscheid. Ik kende haar niet zo goed, maar een collega vroeg of ik mee ging naar het afscheidsfeestje! Dat vind ik hier wel grappig dat ze je meevragen! Gezellig! Het afscheidsfeest was in bar 080.Een leuke bar! Daar wezen borrelen!
De noordkant van Aruba heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mij en ben er alweer een paar keer geweest. Ben op schildpadden jacht geweest. ;) Samen met collega Olga. Zij doet vrijwilligerswerk voor een bepaalde organisatie, die schildpadden beschermd. ’s Ochtends vroeg mijn bed uit en naar Boca Grandi gereden. Heerlijk wezen wandelen en we hebben 5 nesten gezien, maar helaas niet het geluk gehad om jonge schildpadje uit een ei te zien kruipen…
Olga had haar 3 honden bij haar en na de wandeling moesten we opzoek naar één van de honden. Die zat waarschijnlijk achter de geiten aan ;) dat werd even zoeken…en na ongeveer 1 uurtje kwam de hond weer aangerend! Kon ze mee in de pickup naar huis.
Na deze lange wandeling van een uurtje of 3 wezen koffie drinken bij Olga en nadien gegeten in een Arubaanse eettentje in het plaatsje Sant Nicolaas!! Met uizicht op zee! Heerlijk gegeten vond het een geslaagde en gezellig dag!
Afgelopen week heb in het huis van Sabine en Erik gezeten, zij waren een weekje op vakantie. Ik mocht op de twee honden Dunya en Chica passen! Grappig hondjes. Het uitlaten was een groot feest!
Ik liep een klein stukje de straat in en dacht dit gaat prima! Geen andere honden….maar nog geen 300 meter verder kwamen er twee honden keihard aangerend!....ooohhh nee!….dus maar snel een andere straat ingegaan.
Dat ging prima. Maar weer twee straten verder begon het pas echt! Cica en Dunya liepen heerlijk te snuffelen en al kwispelend, plassend hun territorium te verbreden. Ik zat hier naar te kijken en opeens…..komen er 6 honden rennend en blaffend onze kant op…Wow…kreeg het even heel benauwd. Had geen zin in een aanval! Dus zo snel mogelijk rechtsomkeer gemaakt en maar weer terug naar huis! Maar Dunya en Chica vonden het allemaal wel leuk! Dus trekken aan de riemen….
Hier op Aruba zijn heel veel honden! Normaal zie ik ze vanuit mijn ‘car’ wel lopen, maar dan heb ik er weinig tot geen last van. Maar nu ik de honden Chica en Dunya ging uitlaten, kwam ik erachter dat er echt hééééél veel honden zijn op Aruba! Ieder huishouden heeft wel één of meerdere honden! Misschien moet ik hier ook maar eens een hond nemen ;) hahahahaha!
Ben helaas nog niet wezen duiken en kiten…ga mij de komende weken hier maar eens wat meer in verdiepen. Kiten lijkt mij erg gaaf om te kunnen. Hoorde dat je toch wel een lesje of 10 hiervoor moet volgen…..
Mensen bedankt voor alle berichtjes/mailtjes etc. Super leuk!
Zal m’n volgende verhaal wat sneller typen ;)
Groetjes
19 Oktober 2009 - 22:02
Inge Roessink:
Bon nochi
Con ta ba! Ik denk dat dat "hoe gaat het met je" betekent? Ik heb even je reisverslagen gelezen. Wat super dat je het enorm naar je zin hebt! Als ik geen kids had, kwam ik je achterna. Super! Wat een ervaring. Ik zit op dit moment ook op een andere locatie dan het Sophietje. Op de CCU bij de buren! Tot nu toe, erg gezellig en leerzaam. Gelijk de eerste dagen gewerkt met Fetze, Foeke, Marielle, Marjan, Ingrid B en zag Lilian. Ofwel best een warm bad. Weer even in de oude boeken gedoken. Wel nodig, abberantie?, AIVR, posterior ECG?. Net HET AFDELINGSFEEST in de Handschoen gevierd. Wat een oubollige tent. Vroeger een elite locatie, nadien nooit veranderd/vernieuwd. De perzische tapijtje lagen (bij wijze van spreken) nog op tafel. Het begon om 19.00 uur. Wij (Mieke, Gerko (chauffeur), Simone en Albert en ik waren er om 20.15 uur. Eerst een buffet, prima. Daarna veel wijn, tussendoor Tia Maria en heel veel gedanst op Second Edition. Er waren ongeveer 90 personen, jong en oud! Gezellig! 20 x beter dan die Mexicaanse avond. Gerrie, erg leuk om je reisverslagen te lezen. Ik wens je nog veel succes! Erica komt je achterna, ook erg gezellig. Tot soon en SUCCES! Groet en dikke kus Inge -
21 Oktober 2009 - 08:19
Jacq:
Hey Ger,
Leuk stekkie zeg!
Mooi dat je het nog steeds naar je zin hebt. Hoe lang blijf je eigenlijk nog?
Hier alles wel aardig ok, leuk he van Germa! Schattig en mooi kindje!
Voor mij nog maar niet, eerst een man %-)
Nou veel plezier nog he!
x Jacqueline -
21 Oktober 2009 - 08:20
Jacq:
Oh, ik zie het net: Je bent over 154 dagen terug! ;-) -
24 Oktober 2009 - 08:38
Janita:
Heej Ger,
Door alle drukte hier thuis, was ik je helemaal vergeten. Ik zag nieuwe fotoos op hyves... En nu meteen op site kijken!!!!
Ik ben nu weer helemaal op de hoogte!! Leuke verhalen en fotoos!
Wat geweldig zeg, wat je daar allemaal beleefd!! Leuk dat je het naar je zin hebt op het werk, dus regelmatig wennen en afwennen natuurlijk aan nieuwe collegaatjes.
Stoer hoor, van die grote honden uitlaten... Kan me voorstellen dat je het zweet aan alle kanten uitbreekt wanneer er opeens 6 van die beesten op je af komen rennen.
Al met al gaat het vast wel lukken dat half jaartje vol maken daar.
Hier gaat ook alles prima, oudste twee gaan lekker naar school. Dinand loopt (dus ook alle kanten op) sinds 2 maandjes!!! En Vincent groeit super hard, is echt een lachebek, superlief en rustig ventje!!
Fijne tijd nog toegewenst!
groetjes Janita -
25 Oktober 2009 - 09:39
Geertje:
Hey Gerrie,
Dat het een tijd geleden is dat je een verhaal hebt geschreven is een goed teken toch? Dan verveel je je in ieder geval niet en heb je het goed naar de zin :). Dat is ook wel te lezen in je brieven. Mooi huissie hoor. Best ruim! 'k Moest goed kijken naar een kookstel, want ik zag in eerste instantie alleen een magnetron staan, maar later zag ik volgens mij nog een klein stukje daarvan. Kook je überhaupt wel, of alleen lekker uit eten? Is net zo makkelijk en veel gezelliger natuurlijk :). Nou geniet van alles zou ik zeggen!
Groetjes Geertje